• Blog

  Blog Dieta Rina

  Administrator
  Secrete de slăbire – Surprize, surprize.... Variațiile de greutate
  Ai încercat să slăbești și în ciuda efortului, toate dietele par să fie potrivnice? Ce-ar fi să-ți dezvăluim câteva secrete de slăbire care au legătură tocmai cu greutatea, ”problema” ce doare cel mai tare?
  Secrete de slăbire – Cum se modifică greutatea într-o zi?
  Adeseori, procesul de slăbire pare greu de explicat (cel puțin la prima vedere). Dar în spatele acestui mecanism se află câteva secrete. Unul dintre ele se referă la variațiile posibile de greutate înregistrate în timpul unei zile.
  Este uimitor să te cântărești și să constați că ai 1 kilogram sau mai multe în minus. Surpriza este și mai mare dacă slăbirea miraculoasă se înregistrează chiar peste noapte. Dar în realitate, nu se întâmplă nimic anormal.

  De-a lungul a 24 de ore, masa corporală poate avea oscilații chiar de 2-2,5 kilograme. Totul se petrece din cauza alimentelor consumate, transpirației, fluidelor corporale și reziduurilor.
  În timpul zilei (perioada activă), corpul uman își procusră din hrană, un număr mare de calorii; în modul să reușească să facă față tuturor necesităților. O persoană are nevoie de circa 2.000 de calorii / zi. Întregul necesar este acoperit din tot ce mănâncă și bea la mesele principale și la gustări.
  De regulă, astfel de obiceiuri nu au loc pe timpul nopții (perioada inactivă). În această fază, corpul are ocazia să ardă toate caloriile introduse odată cu alimentația. Progresiv, pierde calorii și odată cu ele, ”dizolvă” energia provenită din carbohidrați, lipide și proteine.
  Nu este niciun secret de slăbire, ci doar adevăratul motiv pentru care în zorii zilei următoare, îți poți simți fizicul mai ”ușor”decât înainte cu o seară.
  Potrivit unui studiu publicat în revista International Journal of Nursing Practice, prin alimentația și lichidele consumate, corpul ”câștigă” peste 2,5 kilograme.
  În schimb, printre principalii factori care contribuie la ”ușurare”, se numără respirația și lichidele evaporate prin piele (fiecare ”consumă” câte 350 grame), urina (1.400 grame), fecalele (200 grame), sudoarea (90 grame). (Valorile numerice sunt aproximative).
  Secrete de slăbire – Care este momentul optim să te cântărești?
  Dacă te afli la cură de slăbire, pentru a te convinge că funcționează, în mod obsesiv, există tentația să verifici continuu cât de jos coboară acul cântarului. Astfel, te poți regăsi în fiecare dimineață stând pe cântar, în speranța că poate îți indică o scădere mai relevantă.
  Dar nimic nu este mai greșit decât să acționezi similar. Pentru că adevărata slăbire nu se vede la câteva ore distanță de când ai început dieta. Trebuie să treacă săptămâni bune până ce diferențele de greutate vor echivala cu pierderea surplusului de kilograme.
  Iar cum nicio dietă nu funcționează în prezența unui moral devastat de preocupări, ca să dea roade, este esențial să te eliberezi de gândurile negative. Și în niciun caz, nu lăsa ca oscilațiile de greutate să-ți ”taie” din motivație și să-ți saboteze obiectivele primare.
  Cu alte cuvinte, în loc să devii un fel de ”sclav” al cântarului, învață să descifrezi ceea ce-ți indică rezultatele în cifre.
  Pentru început, ține cont de variațiile zilnice de greutate menționate anterior (conținut intestinal, fluide, etc.). Cantitatea lichidelor (apa intra și extracelulară) poate fi influențată de anumite tratamente farmacologice, de unele modificări fiziologice (menstruație, menopauză), de maladiile tiroidiene, etc.
  Toți sunt factori ce contribuie al retenția hidrică și totodată la îngrășarea cu câteva kilograme, chiar daca nu se poate vorbi despre o îngrășare în adevăratul sens al cuvântului. Orice efect de genul se poate atenua / reduce printr-o hidratare mai bună (mai multă apă băută) și prin diminuarea aportului de sare.
  În plus, greutatea mai depinde de masa osoasă, de masa organelor interne, de masa musculară și de cantitatea de glicogen depozitat în ficat și mușchi.  Dacă primele două variabile rămân neschimbate, a treia suferă doar ușoare modificări; motiv pentru care poate fi considerată tot o constantă.
  În cazul următorului parametru (glicogenul acumulat), lucrurile se schimbă. Este vorba despre un fel de carbohidrați stocați în țesuturile musculare și hepatice. După un efort fizic susținut sau în timpul unui regim de slăbire, valorile glicogenului pot să scadă vertiginos.
  Totodată, vei constata că acul balanței arată, poate, câteva sute de grame mai puțin. Dar slăbirea este doar în aparență. Pentru că odată cu integrarea carbohidraților, în ziua de repaus, cu stupoare, vei constata o creștere în greutate undeva la valoarea inițială (creșterea poate fi cu 500 grame).
  În concluzie, nu recomandăm cântărirea zilnică, ci cel mult de 2 ori pe săptămână. Și de fiecare dată, trebuie s-o faci cam la aceeași oră, preferabil dimineața pe stomacul gol, doar în lenjerie intimă și pe același cântar.
  Și încă unul dintre secretele de slăbire face referire la verificarea numărului de kilograme în anumite momente. Practic, trebuie să eviți să te cântărești imediat după antrenamente sau în timpul zilelor de restricții alimentare (când urmezi o dietă).  
  Surse:
  http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/weight-fluctuation-experiment,
  http://www.fitday.com/fitness-articles/fitness/weight-loss/weight-fluctuations-explained.html,
  http://www.shape.com/lifestyle/mind-and-body/when-your-weight-fluctuates-whats-normal-and-whats-not,
  http://www.livestrong.com/article/438810-how-is-glycogen-used-during-exercise/,
  https://www.nursingtimes.net/Journals/1/Files/2011/8/1/Fluid%20balanceCorr.pdf.pdf.

  De Vizitator, în Blog.

  Alimente sănătoase de toamnă – Descoperă proprietățile nucilor!
  Nucile... Se numără printre cele mai sănătoase alimente de toamnă. Le cunoaștem cu toții încă din copilărie, din vremurile pe când dădeam târcoale nucilor de prin cartier, de prin parcuri și grădini.
  Dar prea puțini ne gândeam pe atunci la proprietățile lor și la cât de mult ne pot influența sănătatea. Le mâncam pur și simplu... pentru că ne plăceau. Iar acum, le mâncăm cu aceeași poftă. După ce le vei descoperi beneficiile, te asigurăm că nu vei întârzia să le incluzi în dietă. Tocmai pentru că sunt considerate, pe bună dreptate, alimente sănătoase. Rămâi alături de noi și află tot ce trebuie să știi despre nuci!  
  O scurtă descriere...
  Potrivit clasificării botanice, fructul nucului este o drupă (partea verde, sferică, de consistență cărnoasă) și ”adăpostește” o sămânță, care este de fapt nuca propriu-zisă. Ceea ce numim ”nucă” face referire la partea comestibilă, plină de o mulțime de nutrienți. De aici și menționarea sa printre alimentele sănătoase.
  Ce beneficii pot aduce nucile pentru sănătate?
  De-a lungul timpului, oamenii de știință au ajuns la concluzia că alimentele de origine vegetală sunt cele mai sănătoase, fiind asociate cu micșorarea riscurilor de îmbolnăvire. Iar nucile sunt un fel de superalimente. De ce? Tocmai pentru că sunt înzestrate cu proprietăți extraordinare:
  Reduc colesterolul ”rău”
  Analizate din punctul de vedere al grăsimilor vegetale, nucile au o compoziție particulară. La fel ca uleiul de măsline, conțin acid oleic, o grăsime monosaturată de tip omega 9. Introducerea sa în alimentație pare să fie asociată cu diminuarea nivelului de colesterol LDL (”rău”) și totodată cu ridicarea valorilor colesterolului HDL (”bun”).
  Au o acțiune antioxidantă
  Nucile conțin polifenoli, potenți antioxidanți, într-o concentrație mai mare decât la orice fruct sau mai bine-zis sămânță din categoria ”oleaginoase”. Consumate cu regularitate, reușesc să contrasteze activitatea radicalilor liberi, primii ”vinovați” de îmbătrânirea organismului, de instaurarea maladiilor degenerative, a infecțiilor și de apariția tumorilor.
  Previn maladiile cardiovasculare
  Un alt posibil beneficiu se referă la patologiile inimii, care de multe ori pot fi prevenite sau ținute sub control printr-o alimentație sănătoasă. Este și cazul nucilor, care consumate regulat, pot combate factorii de risc cauzatori de coronopatii, oferindu-le beneficii importante persoanelor diagnosticate cu afecțiuni cardiace.
  Scad tensiunea arterială
  Grăsimile monosaturate oferă rezultate promițătoare și când vine vorba despre creșterea elasticității arterelor. În plus, se mai remarcă prin capacitatea să fluidizeze sângele (împiedică formarea cheagurilor și preîntâmpină apariția arterosclerozei) și să diminueze considerabil tensiunea arterială (acțiune hipertensivă).
  Protejează sănătatea oaselor
  Nucile constituie o sursă optimală de aramă, un oligomineral cu proprietăți remarcabile, esențial pentru sănătatea oaselor. Spre exemplu, carențele de aramă din organism sunt asociate cu densitatea osoasă scăzută și implicit cu osteoporoza. Maladia se caracterizează prin țesuturi osoase mai subțiri și mai ”rarefiate”, sensibile la fracturi.
  Cresc performanțele fizice
  Beneficiul cel mai uimitor atribuit nucilor este dat de arginină. Aminoacidul se bucură de o largă răspândire în special în lumea practicanților de sporturi de performanță. Potent vasodilatator, favorizează transportarea sângelui plin de nutrienți și oxigen spre mușchi. Rezultate sunt vizibile imediat, prin ameliorarea performanțelor atletice.
  Îmbunătățesc funcțiile cerebrale
  Nucile, mai mult decat un simplu aliment sănătos, sunt un superaliment care protejează creierul pe termen lung. Contribuie la micșorarea stresului oxidativ, stimulează neurogeneza (creșterea de noi celule cerebrale) și conexiunile neuronale. Ameliorează stările inflamatorii și chiar dacă nu reduc degenerarea neurocognitivă, o pot preveni.
  Alte beneficii
  Mențin greutatea sub control – Datorită concentrației de minerale ”valoroase”, nucile cresc consumul energetic al corpului în repaus, intensificând viteza metabolismului; Reduc riscurile îmbolnăvirii colecistului – Studiile demonstrează că persoanele care nu obișnuiesc să consume nuci, au mai multe șanse să treacă printr-o colecistectomie; Ajută la prevenirea și controlarea diabetului de tip II – S-a dovedit că aportul de nuci este invers proporțional cu riscurile de îmbolnăvire, iar cine are deja un diagnostic, poate să-și mențină glicemia sub control; Sunt ”prietenoase” pentru piele și păr – Prezența compușilor antioxidanți este vizibilă și la nivelul tenului și firului de păr, putând combate problemele inflamatorii care afectează epiderma.
  Reține!
  Nucile aduc beneficii importante chiar și persoanelor supraponderale, în cazul cărora, mai mult ca sigur, valorile colesterolului ”rău” depășesc limitele considerate normale. În general, se consumă pentru calitățile lor. Însă la fel ca alte alimente sănătoase, în exces, pot face mai mult rău decât bine. Cantitatea optimală diferă de la un individ la altul. Nu uita că furnizează un aport caloric ”consistent” (circa 650 calorii / 100 grame de miez), motiv pentru care porțiile trebuie limitate pentru cine intenționează să slăbească.  
  Surse:
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/309834.php,
  https://authoritynutrition.com/foods/walnuts/,
  http://mentalhealthdaily.com/2014/03/18/why-eating-walnuts-is-good-for-brain-health/,
  https://en.wikipedia.org/wiki/Oleic_acid,
  http://www.scranton.edu/news/articles/2012/01/Vinson-Walnut-Study.shtml,
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17125535,
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/288165.php,
  https://draxe.com/l-arginine/,
  http://apjcn.nhri.org.tw/server/APJCN/19/1/137.pdf,
  http://ajcn.nutrition.org/content/80/1/76.long.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16188174.

  De Vizitator, în Blog.

  Cura de detoxifiere – Cel mai bun remediu după o masă copioasă Ai mâncat prea mult în această perioadă? Ai abuzat de prea multe calorii și de mâncărurile nesănătoase? Probabil că este timpul să începi o cură de detoxifiere. Mâncatul exagerat, pe lângă că-ți crește circumferința taliei, adaugă kilograme inutile siluetei. Iar când situația se prelungește, poate duce la stări de oboseală și de greață, care, în cele din urmă, au un impact nefavorabil asupra vieții sociale. Dar până și persoanele cele mai responsabile și mai preocupate de propria formă fizică pot să cadă în... păcat. Cu sau fără o ocazie mai deosebită, oricine poate avea ghinionul să cedeze în fața tentațiilor culinare. Dacă te regăsești, te invităm să afli ce alimente cu acțiune depurativă și detoxifiantă să incluzi în regimul de zi cu zi, cura de detoxifiere fiind cel mai potrivit mod prin care-ți poți ”reseta” organismul. Ce trebuie să conțină cura de detoxifiere ?
  Lămâi Lămâile, consumate ca atare sau sub formă de apă cu lâmâie ori de suc, sunt considerate alimentele cele mai eficace pentru ”curățarea” organismului. Sunt bogate în vitamina C și ajută la redobândirea echilibrului acido-alcalin. Lamâile depurează și detoxifiază, ajută la drenarea lichidelor și la combaterea acidozei. Acidoza este o stare alterată a pH-ului sângelui (prea acid), verificată în prezența stresului și după abuzurile alimentare (prea multe grăsimi și proteine animale).
   
   
  Fructe de pădure Murele, afinele, coacăzele și în general toate fructele de pădure sunt un adevărat concentrat de substanțe antioxidante. Acestea luptă împotriva radicalilor liberi, considerați responsabili de îmbătrânirea prematură a corpului. În plus, stimulează metabolismul și ajută la recuperarea liniei. Iar conținutul ridicat de fibre facilitează senzația de sațietate, o componentă importantă în gestionarea planului dietetic de slăbire și a curelor de detoxifiere.
  Avocado La fel ca ”predecesoarele” din listă, avocado reprezintă o importantă sursă de substanțe antioxidante și de alți nutrienți benefici: minerale (potasiu, magneziu, fier, zinc, fosfor) și vitamine (C, E, K, B-uri) în cantități semnificative. Pe lângă acest ”atribut”, mai este plin de fibre vegetale care favorizează purificarea intestinului, eliminarea toxinelor și a bilei. Rolul fibrelor este să încurajeze mișcările intestinale, esențiale pentru combaterea constipației și prevenirea cancerului de colon.
   
   
   
  Anghinare O altă prezență, perfectă în cura de detoxifiere , o reprezintă anghinarele. În primul rând, numără foarte puține calorii, motiv pentru care, pot fi consumate în orice cantitate. Astfel, reușesc să compenseze senzația de foame. Aceste plante sunt recunoscute pentru compușii vegetali antioxidanți care intensifică fluxul bilei și reduc nivelul colesterolului ”rău”. Drept urmare, au capacitatea să exercite o importantă acțiune detoxifiantă și hepatoprotectoare.
  Crucifere Cruciferele sunt bogate în clorofilă, devenind inamicii de temut ai toxinelor. Salata, varza, broccoli și spanacul, legume cu frunze verzi, constituie o sursă prețioasă de fibre, apă și vitamine, toate substanțe care facilitează procesele depurative. Dieta bogată în legume crucifere, reduce riscurile de cancer. Aceste legume intervin în mecanismele de îndepărtare a metalelor grele, a substanțelor poluante și, în general, a toxinelor acumulate la nivelul țesuturilor și celulelor.
  Sfeclă roșie Din cura de detoxifiere, nu poate lipsi nici sfecla roșie, de altfel un excelent remediu pentru cine acuză probleme la vezica biliară. Bogată în vitamine și minerale, este de un real ajutor ficatului și vezicii biliare pentru îndepărtarea toxinelor. Sfecla roșie se numără printre puținele plante comestibile cu o puternică acțiune antiinflamatoare. Totul se datorează unor pigmenți vegetali responsabili de nuanțarea intensă a pulpei și care favorizează regenerarea celulară și detoxifierea ficatului.
  Ceai verde Ceaiul verde conține din abundență catechine și polifenoli, principii antioxidante naturale, cu efect drenant, utile pentru contrastarea formării radicalilor liberi. Datorită proprietăților diuretice, ceaiul verde poate reduce absorbția grăsimilor provenite din alimentație. Compușii antioxidanți contribuie la menținerea stării de sănătate în condiții optime. Printre altele, reduc nivelul de colesterol și de trigliceride, îmbunătățesc funcțiile cardiace, asigură protecție împotriva maladiilor cardiovasculare și pot accentua funcțiile cerebrale.
  Apă Multe persoane se axează în principal pe fructe și legume atunci când intenționează să se purifice. Însă neglijează apa, alimentul cel mai simplu și poate cel mai eficace în absolut când se pune problema curelor de detoxifiere. Corpul uman este alcătuit în proporție majoritară, din apă. Prezentă sub forma lichidelor corporale, intervine în mecanismele digestie, contribuie la fluidizarea circulației sanguine, la transportul nutrienților și la reglarea temperaturii.
   
   
  Reține!
  Așa cum natura trebuie uneori ”trezită” din hibernare, și corpul trebuie regenerat și eliberat de toate reziduurile, toxinele și excesul de lichide. Introdu în meniu timp de 2-3 zile alimentele pe care ți le-am propus (sau măcar o parte dintre ele) și în scurt timp, le vei descoperi acțiunea detoxifiantă.  
  Surse:
  http://www.womenshealthmag.com/food/16-detoxing-cleanse-foods,
  http://www.everydayhealth.com/diet-nutrition-pictures/amazing-health-benefits-of-berries.aspx,
  https://draxe.com/benefits-of-lemon-water/,
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/283476.php,
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/healthy-berries/,
  https://authoritynutrition.com/12-proven-benefits-of-avocado/,
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/270406.php,
  https://draxe.com/artichokes/,
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/01/25/beets-health-benefits.aspx,
  http://www.nhs.uk/Livewell/superfoods/Pages/is-green-tea-a-superfood.aspx,
  http://greatist.com/health/health-benefits-water.
  Care sunt cele mai eficace sporturi care te ajută să slăbești?
  Știai că există sporturi care te ajută să slăbești mai mult decât altele?
  Încetul cu încetul, problema surplusului de kilograme afectează tot mai multe categorii de vârstă, independent de sex. Este motivul pentru care ne grăbim cu diete de slăbit și neglijăm sportul, fără de care suntem convinși că ne putem lipsi.
  Dar activitatea fizică nu este un ”accesoriu”. Pentru ca procesul de slăbire să fie real, adică să pierdem într-adevăr masă grasă (grăsime corporală), nu masă slabă (mușchi), avem nevoie de sport. Este sănătos, o știe toată lumea.
  Cele mai eficace sporturi care te ajută să slăbești
  În general, mișcarea face bine la starea de sănătate și la condiția fizică. Însă atunci când scopul tău este să slăbești, nu toate sporturile au o eficiență la fel de mare. Pentru că unele facilitează consumarea mai multor calorii decât altele.
  Să vedem despre ce activități este vorba:
  Ciclism În timp ce pedalezi, pui în mișcare principalele grupe musculare ale picioarelor, de la gambe, bicepși și cvadricepși femurali, până la mușchii fesieri.
  Poate că ciclismul nu se numără printre sporturile care te ajută să slăbești în partea superioară a corpului, dar este un excelent consumator caloric.
  Cicliștii profesioniști nu au deloc masă grasă, tocmai datorită intensității ridicate a efortului. Într-o oră de antrenament, pot arde până la 1.000 de calorii.
  Și cine practică ciclismul la nivel amatorial, beneficiază de un consum caloric substanțial. O oră de ciclism / spinning te ajuta să pierzi circa 500 de calorii.
  Alergat Potrivit datelor statistice, pe durata unei ore de alergat, într-un ritm de intensitate medie, se consumă aproximativ 1 calorie / 1 kilogram de masă corporală.
  O persoană cu greutatea de 60 kilograme poate arde 60 calorii pentru fiecare kilometru parcurs, ceea ce înseamnă 5-7 minute de alergare fără întrerupere.
  Pentru a arde mai multe calorii nu este nevoie să mărești durata sesiunilor de alergare și nici să adaugi mai mulți kilometri de fiecare dată. Soluția este alta.
  Consumul caloric crește odată cu intensitatea efortului. În 10 reprize a câte 200 m viteză, se consumă mai multe calorii decât în 2 kilometri la viteză moderată.
  Înot Înotul este mai mult decât un sport care te ajută să slăbești. Este unul care implică activitatea tuturor grupelor musculare, de la gât, până în vârful degetelor.
  Datorită beneficiilor, poate fi practicat la orice vârstă, inclusiv de femeile însărcinate. Crește mobilitate corpului, îmbunătățește respirația, scade riscurile diabetului.
  S-a demonstrat că există legături strânse între viteza cu care o persoană înoată și consumul caloric. Se poate opta pentru versiunile cu pauze între o repriză și alta.
  La nivel competițional (depinde de stil), într-o oră se pot arde cel puțin 500-600 de calorii, în timp ce un amator poate consuma până la 300-400 (în același interval).
  Arte marțiale Artele marțiale (karate, kick boxing, tai-bo, tae kwan do) se numără și ele printre sporturile care te ajută să slăbești și să-ți menții / construiești masa musculară.
  Aparent, sporturile de contact nu oferă emoții pozitive practicanților, însă dorința de a lua la bătaie pe cineva, chiar dă naștere unor sentimente de fericire și extaz.
  La origini se află tocmai efectele avute asupra siluetei și formei fizice. De exemplu, o oră de kick boxing facilitează arderea a circa 650 calorii, deloc de neglijat.
  Pe lângă calorii, aceste activități permit construirea masei musculare, modelarea corpului, creșterea încrederii de sine, îmbunătățirea echilibrului și coordonării.
  Squash Este vorba despre un excelent sport care te ajută să slăbești, de tip cardio, alcătuit din intervale de pauză, dar și de intensitate scăzută, moderată și ridicată.
  Luând în considerare consumul caloric (400 calorii / oră) și riscurile scăzute de accidentare, squash reprezintă varianta perfectă dacă te interesează să faci mișcare.
  Se poate practica la orice vârstă, atât la nivel competițional, cât și de amatori, indiferent de sezon. Ușor de învățat, dezvoltă agilitatea și coordonarea mână-ochi.
  Mișcările constante au efecte favorabile asupra articulațiilor și potențează forța musculară. De asemenea, permite închegarea relațiilor sociale și reduce stresul.
  Credeai că alergatul sau aerobicul sunt cele mai bune sporturi care te ajută să slăbești? În ciuda consumului caloric semnificativ, se pare că nu sunt singurele activități fizice care dau rezultate atunci când scopul tău este să arzi cât mai multe calorii, adică să slăbești.  
  Surse:
  http://skinnywithfiber.org/the-8-most-effective-exercises-for-full-body-weight-loss/,
  http://www.cosmopolitan.com/health-fitness/advice/a29580/workouts-that-burn-more-calories-than-jogging/,
  http://www.medicaldaily.com/swimming-benefits-8-reasons-why-sport-good-you-247152,
  http://www.weightloss.com.au/exercise/exercise-articles/martial-arts-for-weight-loss.html,
  http://www.healthfitnessrevolution.com/top-10-health-benefits-playing-squash/.

  De Vizitator, în Blog.

  12 Alimente sănătoase pe care le poți consuma fără să te balonezi
  Problema ta este că uneori te balonezi, cu toate că nu exagerezi cu mâncarea nesănătoasă și cu mesele târzii?
  Știai că există alimente sănătoase care odată consumate, te ajută să eviți senzația de stomac prea plin? Toată lumea-și dorește un abdomen plat… îndeosebi femeile.
  Și oricine ar vrea să poată mânca fără teama că a doua zi se va simți balonat și cum ar avea cu 5 kilograme în plus. Din fericire, nu trebuie să apelezi la fel și fel de suplimente nutriționale cu efect miraculos.
  Pentru un abdomen plat, este suficient să te orientezi spre câteva alimente sănătoase, cu efect anti-balonare sau anti-meteorism:
  Apă cu lămâie O primă soluție pentru dezumflarea rapidă a abdomenului este lămâia. Ajunge să bei de la primele ore ale dimineții, un pahar cu apă călduță, în care ai dizolvat sucul proaspăt stors al unei jumătăți de lămâie. Băutura cu efect detoxifiant permite eliminarea din organism a toxinelor acumulate pe durata nopții.
  Ceai verde Prin acțiunea sa diuretică, ceaiul verde combate retenția hidrică, facilitând eliminarea excesului de lichide. Totodată, accelerează metabolismul și blochează absorbția lipidelor, fiind un excelent remediu pentru persoanele interesate să slăbească. Dar pentru a da rezultate, trebuie să bei cel puțin 3 căni pe zi.
  Mentă Un alt dușman al meteorismului este și menta. Frunzele proaspete, atât de parfumate, au în compoziție mentol, un principiu activ cu proprietăți calmante și dezinfectante. Planta aromatică ajută la buna funcționare a ficatului și intensifică secrețiile biliare, fiind recomandată în cazul tulburărilor gastrointestinale.
  Fenicul De pe lista cu alimente sănătoase anti-meteorism nu lipsește nici feniculul. Datorită abundenței de fibre, favorizează procesele digestive și contribuie la prevenirea balonării abdominale. Planta poate fi consumată crudă sau preparată termic, iar infuzia pe bază de semințe se poate bea călduță, dar și rece.
  Sparanghel Cu proprietăți similare probioticelor, sparanghelul servește la curățarea sistemului digestiv. Bogat în glutation, îndeplinește o acțiune drenată, stimulând diureza și favorizând depurarea organismului. Și la fel ca un antioxidant, îmbunătățește capacitatea corpului de a se elibera de toxine și de radicalii liberi.
  Ghimbir Aparte însușirile sale eficace în caz de tuse, răcelă și dureri de gât, ghimbirul este recunoscut și pentru proprietățile digestive. Principiile active, concentrate în rădăcină, au efect carminativ (calmant). În lupta împotriva meteorismului, reușesc să normalizeze aciditatea gastrointestinală și să contrasteze formarea gazelor.
  Ardei iute Ardeiul iute este considerat unul dintre inamicii balonărilor abdominale. Alimentul favorizează digestia, eliminarea toxinelor, metabolismul și absorbția substanțelor nutritive. Toate aceste atribute se datorează prezenței capsaicinei, un compus în măsură să anihileze bacteriile ”rele” care blochează digestia.  
  Banane Printre alimentele sănătoase utile pentru contracararea tulburările digestive, se regăsesc și bananele, cu beneficii semnificative dacă te confrunți cu balonarea. De menționat efectele astringente, uneori laxative (sunt indicate pentru reglarea tranzitului intestinal) și acțiunea antiacidă, de ajutor împotriva arsurilor gastrice.
  Pepene verde Pepenele verde, prin concentrația de apă de peste 90%, reușește să crească nivelul de hidratare. Considerat un diuretic natural, ajută mecanismul de diureză. Simultan, atenuează și previne senzațiile neplăcute de balonare. Iar fibrele conținute contribuie la prevenirea constipației, venind în sprijinul sănătății aparatului digestiv.
  Pepene galben Pepenele galben îmbunătățește considerabil tranzitul intestinal și combate efectul tipic de balonare, sesizabil imediat după mâncare. Acțiunea se explică prin conținutul ridicat de fibre și apă, compuși ce permit activarea intestinului leneș. Iar absența grăsimilor saturate asigură un aport caloric redus, fiind indicat în dietele de slăbit.
  Iaurt În general, iaurturile sunt pline de fermenți lactici activi (nu sunt altceva decât bacterii ”bune” sau probiotice), ce vin în sprijinul sistemului gastrointestinal, facilitând mecanismele digestive și de absorbție. Aliate ale microflorei intestinale, populația de microorganisme atenuează simptomele specifice stărilor de balonare.
  Castraveți Similari tuturor ”suratelor” din familia Cucurbitacee, castraveții nu sunt doar alimente sănătoase, ci și o prezență de seamă în dietele de slăbit. Conțin din abundență apă și fibre, elemente esențiale pentru o digestie normală. Mulțumită acțiunii diuretice, sunt recomandați pentru combaterea retenției hidrice și prevenirea formării celulitei. Dacă obișnuiești să depășești limitele la masă, reține câteva dintre sfaturile următoare. Îți vor fi de folos atunci când problemele tale au legătură cu meteorismul sau cu greutatea:
  Hidratează-te suficient; Dormi 6-9 ore pe noapte; Fă-ți plinul de fibre; Evită alimentele grase; Ferește-te de prea sărat; Nu te înfometa peste zi; Fă cât mai multă mișcare; Controlează-ți greutatea. Surse:
  http://www.prevention.com/food/8-foods-you-should-eat-tonight-to-de-bloat-by-tomorrow/slide/1,
  http://www.popsugar.com/fitness/Ways-Debloat-Fast-30534602?stream_view=1#photo-30534745,
  http://www.roasted.com/article/31031684/10-foods-you-should-eat-tonight-to-de-bloat-by-tomorrow,
  http://www.cosmopolitan.com/health-fitness/advice/g1948/foods-that-dont-bloat/?thumbnails,
  http://www.health.com/health/gallery/0,,20802995,00.html,
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/275944.php
  Alimentație sănătoasă – De ce să mănânci pepene galben în fiecare zi?
  Delicios, aromat, răcoritor și plin de beneficii… Vorbim despre pepenele galben, ”protagonistul” acestui sezon, un exemplu de alimentație sănătoasă atunci când gradele depășesc nivelul de confort.
  Împreună cu pepenele verde, este deosebit de apreciat pentru prospețimea sa, dar și pentru lunga listă cu ”virtuți”.
  Dintre acestea se remarcă proprietățile diuretice, vitaminizante și remineralizante. Însă motivele pentru care nutriționiștii l-au așezat la loc de cinste alături de alte exemple concrete de alimentație sănătoasă, continuă:
  Ajută la hidratarea organismului Fiind bogat în apă, pepenele galben are o contribuție semnificativă în ce privește hidratarea corpului. Pe lângă că favorizează eliminarea toxinelor, poate fi un mod plăcut de compensare a pierderilor de lichide cauzate de excesul de transpirație.
  Protejează părul și pielea de razele UV În zilele călduroase, când expunerea la razele UV este majoră, pielea și părul au tendința să-și piardă din strălucire. Însă datorită bogăției de nutrienți și de apă, protejează părul și pielea de agresiunea factorilor de mediu și le menține aspectul sănătos.
  Este un excelent antioxidant La fel ca multe fructe, pepenele este un adevărat concentrat de vitamina C și beta-caroten (precursorul vitaminei A), veritabili antioxidanți. Ambele au misiunea să prevină formarea radicalilor liberi, primii ”vinovați” de îmbătrânirea celulară.
  Favorizează bronzarea pielii Aparte poziția privilegiată în orice alimentație sănătoasă, pepenele galben aduce și beneficii estetice. Responsabilitatea cade tot pe umerii vitaminei A, care stopează apariția vergeturilor și accelerează pigmentarea epidermei prin sinteza de melanină (bronzul).
  Contribuie la hidratarea pielii Pepenele galben, folosit nu doar ca aliment, ci și ca un dermatocosmetic, poate servi ca remediu împotriva tenului uscat, cu aspect deshidratat. Din pulpa unui pepene matur, poți pregăti o mască pentru față cu efect hidratant și de prevenire a ridurilor.
  Combate senzația de foame Abundența de vitamine nu se limitează la cele antioxidante (A și C). Pepenele este bogat și în vitaminele din grupul de B-uri. Alături de magneziu, B-urile reprezintă un remediu util pentru contrastarea stărilor de stres și a senzației de foame nervoasă.
  Îmbunătățește funcția ochilor Mulțumită prezenței vitaminei A și însușirilor sale atât de prețioase, consumat cu regularitate, pepenele galben contribuie la protejarea ochilor și la îmbunătățirea vederii. Totodată, previne degenerarea maculară, patologie specifică vârstei a treia.
  Stimulează procesele digestive O alimentație sănătoasă înseamnă și un aport optim de săruri minerale. Datorită concentrației de minerale, pepenele reușește să normalizeze funcția digestivă. Mai exact, stimulează mișcările intestinale, posibil compromise de eventualele tulburări de digestie.
  Crește gradul de suportabilitate a căldurii Așa cum ai dedus deja, acest fruct emblematic pentru sezonul estiv, este considerat o ”bombă” nutrițională. Îți amintim doar că se remarcă prin concentrația de calciu, potasiu, fosfor și magneziu, minerale recomandate pentru energizarea organismului.
  Ameliorează circulația sanguină Pulpa, bogată în potasiu și în adenozină (un agent anticoagulant), îi conferă o acțiune profilactică în raport cu afecțiunile cardiovasculare. Astfel, sângele își menține fluiditatea, iar în consecință, scad riscurile de îmbolnăvire de angină, ictus sau infarct.
  Ajută la pierderea kilogramelor Pepenele galben devine și un ajutor de bază în cura de slăbire. Procentul ridicat de apă, în combinație cu prezența fibrelor alimentare și cu aportul caloric scăzut, contribuie la sporirea senzației de sațietate și, implicit, la ”potolirea” poftei de mâncare.
  De reținut:
  Acum că ai descoperit adevăratele motive pentru care ar trebui să consumi zilnic măcar 1-2 felii de pepene galben, îți mai dezvăluim câteva lucruri, ce accentuează motivele pentru care să-l introduci într-o alimentație sănătoasă:
  În botanică, pepenele galben este cunoscut cu denumirea de Cucumis melo și aparține familiei Cucurbitaceelor, aceeași din care mai fac parte dovlecelul, dovleacul, pepenele verde și castravetele.
  În compoziția chimică, vei regăsi circa 90 % apă și în jur de 40 calorii / 100 grame de pulpă (circa 60 calorii / o porție medie), distribuite astfel: 87 % provenite din carbohidrați, 8 % din proteine și 5 % din găsimi.
  Pepenele galben este o importantă sursă de săruri minerale și de aminoacizi. Din lista mineralelor, se remarcă fluorul, calciul, magneziul, potasiul, fosforul, zincul, fierul, arama, manganul și seleniul.
  Nu lipsesc nici vitaminele. Pulpa conține vitaminele A, C, grupul de B-uri, E și K. În plus, există cantități importante de beta-caroten, luteină și zeaxantină, compuși cu excelente proprietăți antioxidante.
  Când temperatura în termometre crește, nu ajunge doar să bei multe lichide. Trebuie să te orientezi spre o alimentație cât mai sănătoasă, potrivită necesităților organismului.  
  Surse:
  http://www.livestrong.com/article/407556-the-health-benefits-of-melons/,
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/279176.php,
  http://healthyeating.sfgate.com/benefits-honeydew-melon-4231.html,
  http://www.fatsecret.com/Diary.aspx?pa=fjrd&rid=3620629.

  De Vizitator, în Blog.

  Diete de slăbire faimoase – Tu pe care-o alegi?
  În fiecare zi se vorbește despre diete de slăbire și în fiecare zi apar altele noi. Dar câte oare dintre ele funcționează? Și care sunt cele mai faimoase?
  Iată un top al celor mai celebre regimuri alimentare de slăbit, întocmit în funcție de informațiile puse la dispoziție de mediul online. Ordinea este aleatoare. Eficacitatea fiecăruia depinde de respectarea meniurilor și regulilor propuse de ”autori”.
  Dieta Scarsdale Pentru unii reprezintă doar un regim anonim, dar rămâne totuși una dintre cele mai urmate diete de slăbire din lume. Principiul după care se ghidează, prevede diminuarea aportului de carbohidrați, creșterea consumului de proteine și interzicerea câtorva grupuri de alimente:
  Sunt admise carnea roșie și albă (atâta timp cât nu conține grăsimi), brânzeturile slabe, ouăle, legumele, ceaiurile și cafeaua fără zahăr; Sunt interzise legumele bogate în glucide și amidon, pastele făinoase, condimentele grase, alcoolul, băuturile carbogazoase, etc.
    Dieta South Beach Regimul alimentar inventat de un cardiolog american, după ce a cucerit ”noul continent”, a câștigat teren și în Europa. Programul se bazează pe limitarea consumului de alimente cu un indice glicemic ridicat și este condiționat de respectarea a două principii fundamentale:
  Eliminarea grăsimilor saturate, care sunt cele mai nocive pentru organism, în special pentru aparatul cardiocirculator; Intreruperea consumului de carbohidrați simpli care, având un indice glicemic ridicat, nu fac decât să crească nivelul de insulină.
    Dieta Atkins La fel ca în alte diete de slăbire, glucidele se reduc aproape în totalitate. Carbohidrații sunt considerați principalii ”vinovați” de acumulările de kilograme, motiv pentru care, un meniu tipic va conține în mare parte grăsimi de calitate și proteine. Eficacitatea este favorizată de:
  Consumul energetic datorat aportului proteic (proteinele grăbesc obținerea senzației de sațietate); Producerea de testosteron și hormoni de creștere (măresc masa musculară și intensifică viteza metabolismului).
    Dieta Rina Nu este o cură în adevăratul sens al cuvântului, ci un mod de viață sănătos, ce asigură succesul fără efecte yo-yo și în care se regăsesc numeroase persoane cu probleme de greutate. Fără să fie mai prejos decât cele mai celebre diete de slăbire, impune niște reguli:
  În funcție de ziua de dietă, trebuie să mânânci doar ce permite planul nutrițional; Nu există limite cantitative și calorice, secretul constând în combinarea alimentelor; Este nevoie să respecți distribuirea meselor și să continui să te hidratezi.
    Dieta Weight Watchers Regimul, devenit un adevărat brand, de la început nu a fost propus ca o metodă de slăbit, ci mai degrabă ca un model de educație alimentară. Se numără printre puținele diete de slăbire care se apropie cel mai mult de stilul de viață echilibrat, bazându-se pe câteva idei clare:
  Limitarea aportului caloric la maxim 1.200 – 1.300 calorii / zi, timp de cel puțin 3 săptămâni neîntrerupte; Acordarea unui punctaj pentru fiecare aliment consumat, truc ce favorizează selectarea alimentelor nutritive.
    Dieta Daneză Caracterizată de măsuri foarte stricte și de rigiditate, programul alimentar are capacitatea extraordinară să transforme aspectul fizic într-un timp record. După doar 13 zile de regim, promite scăderi spectaculoase de greutate, de peste 10 kilograme, totul datorându-se:
  Aportului caloric obligatoriu, care nu depășește 600 calorii / zi; Meniului zilnic acceptat, ce nu suportă niciun fel de modificări; Consumării unor cantități limitate de alimente proaspete, etc.
    Dieta mediteraneană Pe bună dreptate, este considerată una dintre cele mai complete și sănătoase diete de slăbire, tocmai pentru că nu expune organismulu la niciun risc, dimpotrivă. Poate fi urmată de orice persoană fără probleme semnificative de sănătate și necesită doar respectarea câtorva reguli:
  Cel puțin 5 porții de fructe și legume de sezon / zi; Înlocuirea găsimilor ”rele” cu cele ”bune” (nesaturate); Reducerea consumului de carne roșie; Creșterea consumului de carne albă și pește, etc.
    Dieta Paleo Este vorba despre un stil alimentar inspirat de obiceiurile antenaților noștri care consumau produse furnizate direct de natură. Regimul, dacă a menținut în formă ființele umane în vremurile preistorice, o poate face și acum, însă în mod controlat, prin:
  Consumarea obligatorie a următoarelor categorii: fructe și zarzavaturi, carne, pește și ouă, semințe și rădăcinoase, condimente, plante aromatice, ciuperci și alge, grăsimi de calitate; Evitarea unor produse ce fac parte din grupul cerealelor și legumelor, derivatelor din lapte, alimentelor procesate, glucidelor, băuturilor alcoolice, grăsimilor trans și parțial hidrogenate. În general, toate aceste diete de slăbire funcționează… mai mult sau mai puțin… Însă înainte să te ”dedici” uneia sau alteia, îți recomandăm să soliciți sfaturile avizate ale nutriționiștilor. Iar dacă vrei să scapi de ”suplimente”, nu te ghida în funcție de trend-uri, ci ia în considerare exigențele și caracteristicile propriului organism.
  Surse:
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/5847.php,
  http://health.usnews.com/best-diet/best-weight-loss-diets,
  http://www.webmd.com/diet/evaluate-latest-diets,
  http://www.shape.com/healthy-eating/diet-tips/10-best-diet-programs,
  http://www.nhs.uk/Livewell/loseweight/Pages/top-10-most-popular-diets-review.aspx,
  http://www.huffingtonpost.com/entry/us-news-and-world-reports-best-diets_us_568c39d9e4b0cad15e6252a9.
 • Cine e conectat?   1 Membru, 0 Anonim, 10 Vizitatori Vezi listă completă

 • Statistici Membri

  939
  Total membri
  17
  Maxim conectați
  bianca12
  Ultima înregistrare
  bianca12
  Înregistrat